Så hittar du billiga böcker

Läsande är både utvecklande och ett fint tidsfördriv, där fantasin uppmuntras och det går att resa till olika världar utan att du behöver resa dig från soffan. Men var är det smartast att köpa böcker, om du inte vill behöva betala mer än nödvändigt?

Att köpa böcker online är väldigt smidigt och nästan alltid det billigaste alternativet. Det finns olika prisjämförelsesidor, där du kan se vilken butik online som har en särskild bok till billigast pris just nu. Trots det finns det en lösning som är ännu bättre, nämligen att använda dig av rabattkoder. Genom Gratislandet kan du hitta aktuella rabattkoder. Där samlas alla tillfälliga erbjudanden som finns och som kan göra böckerna betydligt billigare än vad de kostar om du köper dem till ordinarie pris. Att välja att både handla online och att använda dig av rabattkoder ger dig störst chans att hitta de bästa priserna.

Varför läsa?

Läsandet är viktigt på många sätt. Går du fortfarande i skolan är läsförståelsen viktig för de flesta skolämnena, och i ett vuxet liv kan läsandet vara nödvändigt för att klara sig. Att kunna läsa krävs för att förstå avtal, instruktioner, anvisningar, och inte minst använder vi läsandet i datorn och mobilen, till exempel på sociala medier och i chattkommunikationer. Samtidigt är läsandet så mycket mer än det praktiska. Med läsning utvecklas språket, ordförrådet och vi kan bli mer allmänbildade, precis som UR skriver. Även fantasin mår bra av att stimuleras genom läsande, och vi människor mår bra av att ha tillgång till fantasin.

Läsande och corona

Det har ofta kommit oroande nyheter om att barns läsande minskar, men med corona verkar något ha ändrats. Nu under pandemin verkar fler unga hitta till läsandet, kanske eftersom så många av de vanliga aktiviteterna ställs in eller begränsas. Om det får någon påverkan på läsandet över tid återstår att se.