Vidga ditt potential med bra översättningar

Om du har skrivit en bok eller är på väg att starta en ny hemsida, är språk en av de viktigaste ingredienserna för att lyckas. Att enbart använda dig av ditt eget modersmål kan vara mycket begränsande, särskilt om det är ett relativt litet språk som svenska. En översättning kan därför ge dig ett enormt potential då du plötsligt kan nå ut till många fler läsare eller kunder.Genom att gå in på Avison.se hittar du inte bara professionella översättnings- och tolktjänster utan även värdefulla saker som korrekturläsning och språkgranskning. Det kanske inte alltid är ett utländskt språk du behöver hjälp med utan en bra kontroll av det du har skrivit på ditt eget. Språket är ett fantastiskt verktyg men kan också bli ett stort hinder om det inte talas eller skrivs rätt.

Välj rätt språk

Vilket språk du behöver översätta dina texter till beror främst på vem du vill nå ut till. Idag är några av de mest studerade språken i Sverige följande:

  • engelska
  • spanska
  • tyska
  • franska

Det betyder inte nödvändigtvis att det är läsare på de språken du är ute efter! Du kanske vill komma in på en stor marknad som den kinesiska eller en mindre som den grekiska? En bok som handlar om hjälp för syriska kvinnor att starta eget eller en hemsida med marockanska livsmedel kanske inte bör främst ha engelska som alternativt språk? Att känna sin målgrupp är A och O för dig som skriver eller vill marknadsföra ditt företag och det handlar om allt från texter till hur du skyltar eller gör reklam.

Se över dina egna texter

Det finns ett vanligt fenomen bland författare och skribenter som består av att den som skriver blir ”blind” för sin egen text, vilket innebär att hjärnan helt enkelt inte registrerar saker som stavfel eller upprepningar. I en uppriktig artikel i DN publicerade tidningen några av de vanligaste misstagen som tidningens egna skribenter gör, vilka inkluderade punkt på fel ställe och svårigheter med ordval som ”var” kontra ”vart”. Med andra ord så har även skribenter på en av landets största morgontidningar problem med jämna mellanrum. Anlita därför en pålitlig tjänst för korrekturläsning eller översättningar för bästa möjliga resultat.